Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колесніков: "Лівела" з'явилася через Лазаренка

П'ятниця, 10 червня 2011, 23:22

Дії кременчуцької компанії "Лівела", що має ексклюзивне право на ввіз нафтопродуктів на територію України без сплати податків і зборів – це не бізнес, а контрабанда.

Про це заявив віце-прем'єр Борис Колесніков, відповідаючи на питання учасників другого засідання клубу Форбс, пише "Фокус".

Причиною появи "Лівели", через дії якої зупинилося кілька нафтопереробних заводів у країні, політик назвав непродумане рішення Павла Лазаренка.

Це було рішення про скасування пільг для спільних підприємств, що мають іноземних і українських засновників, що діяло в Україні з початку 1990-х років.

"Залишалося усього рік і дев'ять місяців до того моменту, коли в останнього зареєстрованого НП закінчиться договір. Міжнародні юристи тоді говорили: вам краще ці рік і дев'ять місяців дотерпіти й у вас не буде приводу для позову", - відзначив Колесніков.

За його словами, Лазаренко не прислухався до рекомендацій, і тепер країна розплачується за "самовпевненість у регуляторній політиці".

Компанія "Лівела" завозила нафтопродукти в Україну з липня 2010 року. Восени минулого року на компанію припадала половина всього імпорту нафтопродуктів. З грудня 2010-го безподатковий увіз припинився. За оцінками Антимонопольного комітету, через "Лівелу" державний бюджет у 2010 році втратив на акцизах і ПДВ близько 3 млрд. гривень.

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію, що буде розслідувати діяльність компанії "Лівела" на українському ринку нафтопродуктів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: