Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Донецьку робітників змушують здавати гроші на храм Московського патріархату

Четвер, 16 червня 2011, 21:09

У місті Димитрове Донецької області міська влада зобов`язує працівників підприємств перерахувати свій денний заробіток на будівництво в місті православного храму Московського патріархату.

Про це повідомив депутат Димитровської міської ради Віктор Трифонов, який також є головою місцевої організації Незалежної профспілки гірників України, передає УНІАН.

За його словами, "зараз в місті Димитрове під девізом: "Відродимо духовність, спорудимо храм разом" розгортається будівництво храму святого великомученика Пантелеймона", і керівництво міста "проводить роботу" з керівниками підприємств, щоб працівники перерахували свій денний заробіток до фонду будівництва цього храму.

"Ну, будівництво храму - ради Бога, - ми не проти. Але ми не згодні з тими методами, якими збирають гроші на цей храм", - сказав Трифонов.

Він розповів, що, наприклад, на шахти, які входять до ДП "Красноармійськвугілля", приїжджають керівники міста разом з представниками духівництва і говорять про те, "щоб робітники, шахтарі перерахували одноденний заробіток на будівництво храму".

"Ви ж розумієте, що робиться це добровільно-примусово, щоб керівники підприємств на людей як би вплинули. Виходить, що на шахті працюють і мусульмани, і греко-католики, й іудеї - і всі мають перераховувати на будівництво православного храму Московського патріархату?", - обурився Трифонов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування