Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" купить ще кілька вишок по 400 мільйонів?

Неділя, 19 червня 2011, 13:06

"Нафтогаз" не буде зупинятися на придбанні однієї бурової платформи та закупить ще кілька.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив заступник голови правління "Нафрогазу" Вадим Чупрун, повідомляє "Дзеркало тижня. Україна".

"Мова йде не про одну бурову установку, ми і на наступну готуємо документи, і третя буде. Процес пішов, але першу бурову установку ми можемо випробувати тільки на початку наступного року", - зазначив він.

"7 липня ми приймаємо ту бурову установку, яку купили в Сінгапурі, потім займемося транспортуванням, і на початку наступного року вона розпочне роботи на Суботинскому родовищі", - сказав Чупрун.

Також він спростував інформацію, що дана бурова установка була придбана за завищеною на 150 мільйонів доларів ціною.

За його словами, сама бурова платформа коштує 250 мільйонів, а ще 150 мільйонів буде використано на придбання додаткового обладнання, зокрема для захисту акваторії Чорного моря від аварії подібної до тієї, яка сталася в Мексиканській затоці.

Як повідомляло видання, "Чорноморнафтогаз" 1 березня 2011 року провів тендер на купівлю бурової установки. Його учасниками стали дві фірми з одним засновником. У результаті була куплена платформа за 400 мільйонів доларів. Ціна виробника установки — 230,5 мільйонів доларів. Ні про яке "додаткове обладнання" на 150 мільйонів доларів у тендерній документації не йдеться.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування