У Маріуполі - вже 14 хворих на холеру і 2 носії

Понеділок, 6 червня 2011, 09:13

У Маріуполі в неділю, 5 червня, зареєстрували ще один випадок захворювання людини на холеру.

Станом на 7 ранку 6 червня в інфекційному відділенні міської лікарні № 4 всього підтверджено захворювання 14 осіб на холеру, повідомляє прес-служба Міністерства надзвичайних ситуацій.

"Перебіг захворювання – середнього ступеню важкості", - сказано в повідомленні.

У свою чергу, Державна санітарно-епідеміологічна служба повідомляє, що станом на 7:30 6 червня у Маріуполі нових випадків захворювання на холеру не зареєстровано.

Як повідомив головний державний санітарний лікар Сергій Риженко, всього лікування продовжують 16 осіб, 2-є з яких є носіями збудника холери без симптомів хвороби.

Хворі отримують лікування в холерному госпіталі. Стан їх здоров’я стабільний, відзначається позитивна динаміка.

За даними Держсанепідслужби, для перевірки на холеру відібрано більше 2 000 зразків питної води, морської води, води відкритих водоймищ, харчових продуктів, в т.ч. риби та морепродуктів.

Риженко наголосив, що така кількість досліджень є виправданою, у пробах риби (селява) та стічної води, вже виділяється холерний вібріон О1 серогрупи, біовар Ель-Тор, серовар Огава, який може бути причиною захворювання людей.

Також фахівці міської СЕС здійснюють комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів, здійснюють активне виявлення хворих на гострі кишкові інфекції та розлади шлунку.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування