Росія шантажує Україну. Азаров теж висунув вимогу

Вівторок, 7 червня 2011, 10:09

"Газпром" заявив, що перегляд ціни на газ можливий лише при вступі України до Митного союзу чи створенні спільного підприємства між "Газпромом" і "Нафтогазом".

Про це заявило газеті "Комерсант-Україна" джерело в українському Міненерго.

"Напередодні переговорів "Газпром" повідомив нам, що перегляд формули можливий тільки за умови вступу України до Митного союзу або створення СП між "Газпромом" і "Нафтогазом", - сказав співрозмовник газети.

Високопоставлене джерело в Міненерго зазначило, що "Газпром" попередив Київ про підвищення ціни на газ у IV кварталі до $390-420 за тисячу кубометрів (зараз близько $350).

Київ у понеділок зробив відповідну заяву: якщо РФ не перегляне формулу ціни, для Росії виросте вартість транзиту газу українською територією.

"Україна зазнає збитків, не одержуючи компенсації. Якщо в нас виросла ціна газу, компенсуйте нам ставки транзиту", - цитує видання прем'єр-міністра України Миколу Азарова.

За словами українського прем'єра, він має намір обговорити це питання з главою уряду Росії Володимиром Путіним на засіданні російсько-української комісії з економічної співпраці, що відбудеться в Москві у вівторок, 7 червня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування