Ні Тимошенко, ні Ющенко не прийдуть на зустріч опозиціонерів

Вівторок, 12 липня 2011, 09:53

На координаційній зустрічі представників опозиційних сил 12 липня з об'єднанню зусиль для захисту чесних виборів не буде Юлії Тимошенко й Віктора Ющенка.

Про це сказав голова політради "Нашої України" Валентин Наливайченко в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Юлії Володимирівни не буде - ми запрошували її, але не отримали підтвердження. Буде хтось із депутатів "БЮТ-Батьківщини". Що стосується "Нашої України", її буду представляти я, оскільки Віктор Андрійович у відрядженні", - сказав він.

"Усього будуть 17 політичних сил, серед них ВО "Свобода", УНП, КУН, "Фронт змін" - з Арсенієм Петровичем я особисто про це говорив. Я налаштований дуже оптимістично з приводу нашої спільної діяльності", - сказав Наливайченко.

"До речі, сьогодні (у понеділок) ми вже почали роботу. Представники всіх політсил прийшли на зустріч і узгодили порядок денний. Юлія Тимошенко зі зрозумілих причин не змогла взяти участь у сьогоднішній координаційній зустрічі, але її представники були", - повідомив він.

Наливайченко також зазначив, що Європейська партія Миколи Катеринчука й "За Україну" В'ячеслава Кириленко заявили, що не прийдуть на зустріч 12 липня.

"Але ми не живемо вчорашнім днем, не тримаємо образи. Ми ще сподіваємося, що вони прийдуть. Можливо, не на цю зустріч, а на наступну, 12 серпня", - додав він.

На запитання, хто з учасників візьме на себе координаційну роботу в групі, глава "Нашої України" відповів: "Буде почерговість. Ротація буде проводитися за алфавітом".

За словами Наливайченка, головне завдання групи - "почати координувати зусилля опозиції для захисту чесних виборів і спільно виступити проти підготовленого владою проекту закону про вибори народних депутатів, який здатен завадити чесному розподілу голосів".

"Меморандуми, обіцянки й декларації набридли і нам, і людям. Наша мета - перевернути сторінку й забути весь нафталін, образи, сварки, нарешті перестати говорити тільки про це й перейти до спільних дій у конкретній справі - справі захисту чесних виборів", - сказав він

"Крім відстоювання демократичного законопроекту про вибори, нам потрібна координація зусиль у виборчих округах всіх партій, представлених і не представлених у парламенті", - додав Наливайченко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:40
ДП "Документ" повідомило, що тимчасово не видає готові документи за кордоном
12:39
"Укрнафта" збільшила запаси на 3 мільйони тонн нафти та 600 мільйонів кубометрів газу
12:36
Кулеба підтвердив обмеження консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
12:34
Україна та Бразилія планують розширити торговельні відносини
12:32
Допомога від США: перша зброя може надійти вже в квітні − посол
12:22
Може бути небезпечно: департамент охорони культурної спадщини КМДА проти демонтажу Арки дружби народів
12:18
Харківську телевежу вдасться відновити лише після завершення бойових дій – ОВА
12:14
Сольський про підозру НАБУ: "Йдеться про події 2017-2018 років, коли я був адвокатом"
12:12
По дорозі в навчальний центр помер військовозобов’язаний: У ТЦК кажуть про напад епілепсії
12:10
США планують запровадити санкції проти китайських банків через допомогу Росії – WSJ
Усі новини...