Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За Луценка готовий поручитися Євродепутат

Середа, 13 липня 2011, 15:25

Депутат Європарламенту Марек Сівець звернувся із листом до Печерського райсуду, у якому надає особисту поруку екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку.

Про це повідомляє прес-служба Народної Самооборони.

"Хотів би наголосити, що не маю наміру втрутитися у справи внутрішньо національної юрисдикції", - зазначив він.

"Проте не можу не висловити свого занепокоєння ситуацією навколо справи Юрія Луценка і тому надаю особисту поруку за Юрія Луценка у випадку, якщо суд вважатиме за можливе задовольнити моє звернення щодо обрання іншого запобіжного заходу щодо підозрюваного", - наголошує Сівець у своєму зверненні.

 

"Переконаний, що арешт є винятковим запобіжним заходом, який повинен застосовуватися до підозрюваного виключно у випадку реальної загрози. Видається, щодо Луценка чий стан здоров’я залишає бажати кращого, можна було би обрати більш м’який запобіжний захід", - зазначає у листі Сівець.

"Європейський Суд з прав людини у своїх непоодиноких рішеннях з відповідного питання (Ягчі та Сархін проти Туреччини, 1995; Шіссер проти Швейцарії, 1979; Ірландія проти Великої Британії, 1978) однозначно вказує, що довготривале тримання під вартою є часто порушенням прав підозрюваного", - йдеться в листі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...