Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Активісту, який виступав проти будівництва Януковича, шиють "психа"

Четвер, 14 липня 2011, 18:43

Активісту Костянтину Лаврову, який протестував проти будівництва компанією сина президента Віктора Януковича, призначили психіатричну експертизу.

Про це повідомила адвокат підсудного Тетяна Іванова, передає "Обком" з посиланням на "Українські новини".

Вона заявила, що в четвер Ворошиловський районний суд призначив Лаврову психіатричну експертизу в слідчому ізоляторі в Донецьку.

"Я вважаю, що підстав для винесення такого рішення у суду не було ніяких", - сказала адвокат.

Попередньо щодо Лаврова була проведена амбулаторна психекспертиза, за результатами якої експерти рекомендували провести стаціонарну експертизу, але підстави для цього не було наведено.

"Або він зараз неадекватний - але ця людина дає свідчення слідчому, приїжджає абсолютно адекватний на всі слідчі дії. Або він в минулому житті був неадекватний - до того як його заарештували, був помічений в неадекватній поведінці коли-будь. Або він звертався в лікарню, або перебував на обліку - нічого такого не було", - повідомила адвокат.

За її словами, Лавров не має обтяженої спадковості і перебуває на військовому обліку, у зв'язку з чим проходив регулярні медичні огляди, і його незмінно визнавали здоровим.

Іванова також повідомила, що вважає вигідним для МАКО визнати Лаврова психічно хворим, тому що слідство не має вагомих доказів його провини.

Як відомо, компанія МАКО, президентом якої є старший син Януковича Олександр, почала демонтаж готелю "Дружба" в Донецьку.

Жителі знаходиться в безпосередній близькості до готелю будинку 48-А звернулися до суду з вимогою визнати неправомірним і скасувати рішення Донецької міської ради від 15 квітня про передачу МАКО в оренду земділянки для експлуатації існуючої будівлі цього готелю.

29 червня Ворошиловський райсуд Донецька обрав утримання під вартою запобіжним заходом для Костянтина Лаврова, затриманого 20 червня по підозрою у вимаганні в одного із співробітників МАКО 7 тисяч доларів за припинення акцій протесту проти демонтажу готелю "Дружба".

МАКО отримала ділянку 0,6132 га за вказаною адресою в оренду на 49 років і має намір побудувати на місці демонтованої готелю "Дружба" в Донецьку багатоповерховий будинок з житловими апартаментами.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:13
НБУ виключив власника сервісу Fondy з реєстру: угода з найбільшим банком Грузії під загрозою
23:07
відеоЗеленський: Важливо, щоб була чітка комунікація з рідними полонених
22:48
Президент та прем'єрка Литви підтримали ідею повернення Україні чоловіків мобілізаційного віку
22:41
Акції Tesla зросли на понад 15% після несподіваного візиту Маска до Китаю
22:29
фото, оновленоУ Києві невідомі представилися "від Карася" і погрожували військовому Сергію Гнезділову. Карась каже про ненависть в його бік
22:22
фотоУдар по Одесі: росіяни застосували балістичну ракету, попередньо, з касетним боєприпасом
21:59
Федерація боксу України привітала з днем народження замовника вбивства Гандзюк
21:57
В ООН підтвердили, що Росія порушила санкції та ударила по Харкову ракетою з КНДР
21:55
Харків перейменував 2 станції метро та понад 360 топонімів
21:52
Bihus.Info з'ясували, чому двоє нардепів від "За майбутнє" близько року не відвідують засідання ВР
Усі новини...