Ландік попросить притулку у Росії?

П'ятниця, 15 липня 2011, 09:44

Екстрадиція з Росії луганського депутата Романа Ландіка, який побив дівчину, може зайняти мінімум 40 днів.

Про це "Сегодня" повідомили в Генпрокуратурі України.

"Є обов'язкова процедура екстрадиції. Із прокуратури Луганської області ми очікуємо пакет документів, які підтверджують провину людини (за даними заступника прокурора області Анатолія Горпенюка, він відправлений ще 12 липня)", - стверджує високопоставлений співробітник ГПУ.

"На їх підставі в Генпрокуратуру Росії піде вже наш запит. Він є підставою для перевірки. За її результатами виноситься рішення – екстрадіювати чи відмовити", - сказав співрозмовник видання.

"На виконання зазначених формальностей приділяється до 40 діб, протягом яких людина перебуває під вартою. Але цей термін може бути й продовжений. Прискорити або сповільнити процес неможливо. А наш запит у Росію ще не відправлявся", - додав він.

Між тим, із неофіційних джерел "Сегодня" дізналася, що Ландік планує звернутися чи вже звернувся до російської влади з проханням про надання йому політичного притулку.

"Таке право в нього є. Але справа про побиття Коршунової вже набула серйозного резонансу, і малоймовірно, щоб Ландіку пішли назустріч", - говорять у ГПУ.

Як відомо, проти Романа Ландіка порушена кримінальна справа за побиття в ресторані 20-річної Марії Коршунової.

Він уже виключений із Партії регіонів і її фракції в Луганській міськраді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News