Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За яєчню на вічному вогні затримали "свободівця"

Субота, 2 липня 2011, 10:16

У п’ятницю було затримано в.о. прес-секретаря київської організації ВО "Свобода" Кирила Бабенцова та активіста "Чорного комітету" Богдана Тицького.

Як повідомляє прес-служба "Свободи", їх затримано як підозрюваних у справі щодо другого смаження яєчні на вічному вогні у київському Парку слави 21 червня.

За повідомленням Олени Білозерської, 1 липня близько 14-ї години у хлопців були проведені обшуки, вилучено комп’ютери і всю оргтехніку, вилучили навіть сковорідки з кухні і одяг. Після обшуку їх доставили до райвідділку. До них не допускали адвокатів та батьків.

Адвокат Кирила Бабенцова "свободівець" Олег Бондарчук повідомив, що з приводу смаження яєчні на вічному вогні створена слідча група.

Також адвокат повідомив, що, за словами заступника начальника Печерського РУГУ МВС, проти Бабенцова вже порушено кримінальну справу. Однак її відмовилися показати адвокату.

"У хлопця поки що статус підозрюваного, він затриманий на 72 години. Чи буде слідчий просити про запобіжний захід у вигляді взяття під варту – він сказав, вони ще не вирішили", - зазначив Бондарчук.

Він підтвердив, що все сказане про Бабенцова стосується і Тицького. Був ще третій затриманий хлопець, якого, за словами адвоката, допитали і відпустили.

Як повідомлялося, 30 червня Ганну Сінькову, яку 3 місяці утримували у СІЗО за смаження яєчні на вічному вогні, випустили з-під варти.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування