Тимошенко просить Кірєєва не брати гріх на душу. Суддя пішов думати

П'ятниця, 22 липня 2011, 19:06

Юлія Тимошенко заявляє клопотання про закриття провадження в кримінальній справі, порушеній проти неї.

Як заявила вона в залі суду, їй не зрозуміла сутність обвинувачення, не роз'яснений предмет злочину.

"Якщо це (розгляд) буде продовжено без події злочину, то це буде вже злочином тих людей, які свідомо притягують до відповідальності завідома невинувату людину", - зазначила вона.

"Я прошу вас, прийміть моє усне клопотання і не беріть гріх на душу закрийте цю порожню і надуману кримінальну справу", - додала Тимошенко.

В свою чергу адвокати екс-прем'єра пояснили її мотивацію тим, що у Кримінальному та Кримінально-Процесуальному кодексах "прямо стверджується, що не можна здійснювати кримінальне переслідування особи, якщо немає події злочину".

Водночас, представники прокуратури в черговий раз висловили думку, що підсудна змушує суд вдаватися до оцінки доказів, що не передбачено на даній стадії судового розгляду.

У зв'язку з багаторазовим вимаганням захисту роз'яснення з цього приводу, прокурор звинуватив захист у свідомому затягуванні справи.

У судовому засіданні оголошено перерву до 21:10.

До цього часу головуючий суддя Родіон Кірєєв має намір розглядати клопотання Тимошенко про закриття кримінальної справи.

Після заяви Тимошенко, представники державного обвинувачення заявили, що не підтримують клопотання оскільки "неможливо прийняти рішення про закриття кримінальної справи без дослідження письмових доказів".

"Тому клопотання, яке зараз заявлено, абсолютно не може бути задоволено на даній стадії судового розгляду. Якщо суд його задовольнить це свідчитиме про явну упередженість, оскільки докази не підтверджені", - заявили представники обвинувачення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...