Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рудьковський зібрався керувати Соцпартією з дозволу "папи римського"

Вівторок, 26 липня 2011, 10:55

Микола Рудковський прагне очолити Соціалістичну партію України після відставки з посади голови Василя Цушка.

Про це розповів газеті "Комерсант-Україна" глоаоа київської обласної організації СПУ Василь Сільченко.

За його словами, на минулому засіданні політвиконкому партії Цушко назвав 3-х кандидатів, які могли б обійняти його посаду, – почесного голову СПУ Олександра Мороза, першого секретаря політради, екс-міністра транспорту й зв'язку Миколу Рудьковського й члена політради, екс-голову Фонду держмайна Валентину Семенюк-Самсоненко.

"Бажання стати лідером виявив Микола Рудьковський. Він відкрито заявив про свої амбіції, підкріпивши їх словами про те, що вже обговорив своє висування, як він сказав, "з папою римським", - сказав Сільченко.

"Ми розуміємо, на якому високому рівні укладена ця домовленість, але ми також розуміємо й те, що домовленості з державними чиновниками партії влади не можуть бути для нас серйозним аргументом", - додав він.

"Коли ми прямо запитали Василя Цушка "Хто такий папа римський? З ким ви домовилися?", він тільки повторив: "Папа римський – це папа римський" (…). Втім, потім Цушко додав, що домовленістю не передбачено називати прізвища", - повідомив Сільченко.

Видання відзначає, що у травні 2010 року Цушко, будучи міністром економіки, узгодив своє висування на посаду голови СПУ з президентом Віктором Януковичем.

Наприкінці червня цього року Адміністрацію президента разом відвідали Рудьковський і Цушко – кореспондент "Комерсанта" зіткнувся з ними у дверях адміністрації.

За словами співрозмовників газети в політраді партії, останні декілька місяців Мороз також зондував ґрунт на предмет свого повернення на посаду голови СПУ.

А Семенюк-Самсоненко каже: "У мене немає жодних амбіцій. Є тільки біль за партію, і більше нічого, тому що я створювала партію в 91-му".

Як стало відомо, питання про відставку голови Антимонопольного комітету Цушка з посади голови Соцпартії обговорювався на розширеному засіданні політвиконкому партії в минулі вихідні.

"Василь Петрович написав заяву про ухід. Він сказав, що, перебуваючи на державній службі, не може сполучати її з партійною діяльністю. Ми розглянули заяву й вирішили винести її на обговорення з’їзду партії, який відбудеться 31 липня", - повідомила Семенюк-Самсоненко.

Цушко підтвердив: "Я написав заяву просто тому, що не можу суміщати й там, і там. Я буду працювати на держслужбі", - і спростував чутки, що відставка пов'язана зі здоров'ям.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: