У Приватбанк зайде невідомий з офшорів

Четвер, 28 липня 2011, 11:09

Новим великим акціонером Приватбанку стане кіпрська компанія Triantal Investments Ltd.

У середу компанія заявила в офіційній пресі про свій намір купити акції банку номінальною вартістю 3,385 млрд грн., пише Комерсант-Україна.

Компанія планує придбати 16,15 млн простих іменних акцій банку номінальною вартістю 209,53 грн за одиницю.

У повідомленні відзначено, що Triantal Investments Ltd і її афільованим особам акції Приватбанку не належать. Компанія не є публічною. Пошукова система Google дає лише одне посилання.

Triantal Investments у базі дані системи Mint фігурує як приватна компанія з одним акціонером у місті Лімассол на півдні Кіпру. Відповідно до закону "Про акціонерні товариства", публікація наміру купити більш 10% акцій товариства обов'язкова.

Приватбанк, з активами на кінець II кварталу, в 135,7 мільярдів гривень контролюють Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов. Навесні Коломойський повідомив українському Forbes, що найняв західних консультантів, щоб зважити плюси і мінуси можливого IPO. Але ніяких публічних дій банк не починав до 1 червня, коли його акціонери вирішили влити в капітал прибуток кредитної установи за 2010 рік у розмірі 1,3 млрд грн.

Викуп додаткової емісії акцій Приватбанку дозволить Triantal Investments сконцентрувати 25% акцій, що не є ні IPO, ні private placement кредитної установи.

"Це – у стилі власників Приватбанку. Швидше за все це технічна угода, що дозволяє просто збільшити капітал кредитної установи. Участь кіпрської компанії потрібна, щоб завести гроші з-за кордону", – говорить голова правління одного з банків. Інший учасник ринку відзначає, що за входженням у капітал українського банку кіпрської компанії може стояти інвестор, що не зацікавлений у публічності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News