Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польща розуміє, що членам ЄС далеко до консенсусу по Україні

Вівторок, 5 липня 2011, 12:46

Головуюча в ЄС Польща не має наміру підтримувати згадування європейської перспективи України в угоді про асоціацію.

Посол Польщі в Україні Хенрік Литвин на прес-конференції в Києві в понеділок представив програму польського головування в ЄС, пише "Комерсант".

У 41-сторінковій програмі Україна згадується лише в парі з Молдавією - з цими країнами Польща має намір досягти прогресу в процесі укладання договору про асоціацію, створення зони вільної торгівлі й реалізацію плану дій з лібералізації візового режиму.

При цьому Варшава планує підписати договір про вступ у ЄС Хорватії, а також домогтися прогресу в переговорах про членство з Ісландією та Туреччиною.

Відсутність згадувань про подальше зближення Києва й Брюсселя Литвин пояснив тим, що багато членів ЄС поки не готові говорити про європейське майбутнє України.

"У програму головування вписується не те, що було б добре з погляду Варшави, а те, у чому можливе досягнення консенсусу країн-членів ЕС", - сказав посол.

Посол ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра сказав газеті, що просування України в ЄС пов’язане із ситуацією в сфері демократії.

"Україні потрібно пройти серйозний шлях у просуванні європейських стандартів демократії, щоб досягти довіри всіх 27 країн і їхньої згоди на те, щоб зробити наступний крок", - зазначив Тейшейра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування