Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

При Януковичі створили групу для вирішення проблем журналістів

Середа, 6 липня 2011, 16:57

Президент Віктор Янукович створив Міжвідомчу робочу групу з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Робочу групу створено з метою гарантування конституційних прав громадян на свободу слова та забезпечення захисту прав журналістів. Міжвідомча робоча група оперативно розглядатиме факти порушення законодавства про свободу слова та захист прав журналістів і подаватиме відповідні пропозиції президенту", - йдеться у повідомленні.

Керівником групи стала прес-секретар президента Дарка Чепак.

До складу міжвідомчої робочої групи увійшли: заступник генпрокурора Євген Блажівський, керівник головного управління забезпечення доступу до публічної інформації адміністрації президента Денис Іванеско, голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович, голова правління громадської організації "Телекритика" Наталія Лигачова.

Також у складі групи - голова Національної спілки журналістів Ігор Лубченко, представник в Україні Міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів" Оксана Романюк, – виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар, начальник Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ Василь Фаринник, перший заступник начальника Управління державної охорони Станіслав Шуляк.

"Головний редактор інтернет-видання "Українська правда" Олена Притула, яка вручила президенту лист на День журналіста, передала своє місце в робочій групі Інституту масової інформації, який готував документ", - сказано у повідомленні.

До складу робочої групи також увійшла депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко "за рекомендацією" голови парламентського комітету зі свободи слова Андрія Шевченка.

На першому засіданні група розглядатиме інформацію, наведену у двох листах на ім'я президента України: від голови Національної спілки журналістів Ігоря Лубченка та від головного редактора "Української правди" Олени Притули.

"Ця робоча група працюватиме у відкритому режимі. Її робота стане ще одним кроком у програмі заходів "Відкрита розмова", мета якої – чесно і відкрито обговорити всі проблеми діяльності журналістів в Україні. Я запрошую всіх журналістів та представників громадськості взяти участь роботі цієї робочої групи, адже її засідання проходитимуть у відкритому режимі", – зазначила Дарія Чепак.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування