Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Скасування техогляду приведе до переділу ринку автоцивілки

Четвер, 7 липня 2011, 14:22

Скасування обов'язкового техогляду в Україні приведуть до переділу ринку автоцивілки.

Так вважає Вадим Загрібний, голова правління страхової компанії "Брокбизнес".

Зі вступом у силу нового закону, страхова компанія буде зобов'язана надати поліс ОСАЦВ, навіть якщо автомобіль знаходиться в несправному стані, тому що відповідальність за технічний стан автомобіля, за законом про дорожній рух лежить безпосередньо на водії, пише forinsurer.com.

При цьому, при розрахунку вартості поліса "автоцивілки" страхові компанії будуть застосовувати коефіцієнти, з огляду на страхові ризики.

Якщо раніш "автоцивілка" перевірялася тільки при виникненні аварії, або у випадку порушення правил дорожнього руху, то тепер вона є обов'язковим документом, що підтверджує право керування автомобілем.

Так, при наявності проведення діагностики на СТО, або оцінок про проходження сервісного обслуговування буде застосуються знижений коефіцієнт, або надаватися знижка на поліс.

Для тих хто не пред'явить жодних документів про техстан автомобіля поліс обійдеться значно дорожче, тому що страхова компанія одержує додаткові ризики, з огляду на стан автомобіля.

Однак на думку страховиків, якщо прийнятий депутатами закон, що передбачає скасування обов'язкового техогляду, набере чинності (з 4 серпня), а право на проведення техогляду одержать сертифіковані станції техобслуговування, то ринок "автоцивілки" чекає перерозподіл.

"Сьогодні ні для кого не є секретом, що найбільш масовий продаж обов'язкового страхування відповідальності автовласників ведеться під час проходження технічного огляду транспортних засобів", - прокоментував Голова Правління СК "Брокбізнес" Вадим Загрібний.

"Агенти страховиків, що працюють біля ДАІ, втратять свій бізнес, а от ті страхові компанії, що мають партнерські відносини із сертифікованими СТО, одержать значне збільшення обсягів продажів. На СТО автовласнику однозначно буде запропонований поліс автоцивілки, від якого він не зможе відмовитися", - відзначив він .

У теж час прийняття цього закону ніяк не позначиться на КАСКО. Добровільне страхування автокаско – саморегулюючий ринок. Отже, зміна тарифів на цей вид страхування буде залежати тільки від зміни ринкової кон'юнктури, підвищення середньої збитковості і цін на запчастини і ремонтні роботи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: