Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович: Тимошенко і її адвокати порушують закон

П'ятниця, 8 липня 2011, 12:50

Під час проведення процесу над Юлією Тимошенко суд не порушує закони.

Про це заявив президент Віктор Янукович під час прес-конференції.

"Мої консультанти, яким я задаю питання, в якій частині порушуються закони, наприклад, судом, відповідають, що на сьогоднішній день судом порушень закону немає", - сказав він.

"Закон порушується тільки Тимошенко, адвокатами і народними депутатами, присутніми в залі, які перешкоджають сьогодні законній судовій процедурі", - наголосив Янукович.

За його словами, "суддю більше звинувачують у нерішучості і незастосуванні закону".

"Але, з моральної точки зору, ніхто не давав права його ображати як людину. А з точки зору права - ми не зацікавлені, суспільство не зацікавлене в тому, щоб ми знищили судову систему таким чином", - заявив президент.

"Якщо подивитися там на перший день засідання...Я не все дивився, але те, що дивився там в новинах, я бачив одного Кірєєва, а зараз я бачу вже іншого. Він трошки адаптувався до цього процесу", - зазначив Янукович.

"Ну і Юлія Володимирівна, вона також, мені здається...от я вчора дивився, вона вже трошки себе стримувала і спокійніше вела", - наголосив він.

Крім того, коментуючи дії бійців "Беркута" в суді, Янукович сказав: "Ми вперше в історії України зіткнулися з таким явищем, як відкрите судове засідання за участю радикально налаштованих груп людей з різних сторін".

"І звичайно, правоохоронним органам в такій ситуації жарко. Складно. Я їх не виправдовую, але і їм не позаздриш", - заявив президент, додавши, що обговорював це питання з міністром внутрішніх справ Анатолієм Могильовим.

"Наприклад, є дівчина, яку побили, якій завдали тілесні ушкодження...і це зробили народні депутати. З чийого боку була ця дівчина - я не знаю. Але, по-перше, це жінка. По-друге, її тягали там по цих сходах, жбурляли і так далі", - сказав він.

Як відомо, 4 липня депутати від БЮТ вивели з залу Печерського райсуду двох осіб, які вигукували гасла на адресу Тимошенко.

Крім того, за словами Януковича, процес над Тимошенко "вимагає того, щоб ми його узаконили і передбачили в майбутніх законах".

За його словами, зараз йде робота над новим кримінально-процесуальним кодексом: "Головне завдання - зрівняти дві сторони. Сторону обвинувачення і сторону захисту".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...