Янукович обіцяє зустрічатися з групою Чепак

П'ятниця, 8 липня 2011, 13:26

Президент Віктор Янукович закликав представницю руху "Стоп Цензура" увійти до робочої групи щодо ЗМІ, з якою пообіцяв регулярно зустрічатися.

Про це він заявив під час прес-конференції в п'ятницю, відповідаючи на питання, чи можуть журналісти сподіватися на те, що він як гарант Конституції допоможе захистити свободу слова і виконувати журналістам свої професійні обов'язки.

"Я ще раз повторюю, ми створили міжвідомчу робочу групу, де для вас знайдеться місце, якщо ви хочете працювати. Ви така активна жінка, як я бачу. Входьте у міжвідомчу групу і працюйте", - заявив він.

"Я буду постійно зустрічатися з цією групою, всі питання, які будуть виникати, ми з вами будемо вирішувати. Я не заперечую. Я вас вперше бачу, сподіваюсь, що будемо бачитись", - сказав Янукович.

Як відомо, керівником групи  з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів є прес-секретар Януковича Дарка Чепак.

При цьому, як свідчать журналісти, які прибули на прес-конференцію, Чепак давала право задавати питання тим, кого вважала за потрібне.

Так журналісти київських ЗМІ з 8 години ранку збиралися у залі, щоб скласти список черговості своїх запитань.

Такий спосіб самоорганізації журналістів завжди використовувався під час прес-конференції екс-президента Віктора Ющенка, також під час минулорічної прес-конференції Януковича.

Після того, як журналісти склали список черговості, вони передали його Чепак, яка пообіцяла його дотримуватись. Однак вона надавала право задавати питанням тим, кого вважала за потрібне.

Більше того, журналістка Наталя Сокленко, яка була у списку, складеному журналістами, була змушена просто підвестися і задавати питання, бо Чепак так і не надавала їй цього права.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування