Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Янукович і керівник Молдови оголосили перезавантаження

Субота, 9 липня 2011, 19:14

У Криму відбулася зустріч президента Віктора Януковича з в.о. президента Молдови, головою парламенту Маріаном Лупу.

Як повідомляє прес-служба президента, Янукович високо оцінив рішення молдовської сторони щодо прав власності України на земельну ділянку під автодорогою Одеса-Рені у районі населеного пункту Паланка.

"Дуже важливе те рішення, яке ви прийняли і яке багато років певною мірою блокувало відносини України і Молдови", – підкреслив Янукович.

У свою чергу, Лупу подякував Януковичу за запрошення відвідати Україну. Від себе особисто та від керівництва Молдови він привітав президента України з днем народження.

Лупу погодився з Януковичем щодо деякого "глибокого застою", який спостерігався в українсько-молдовських відносинах у минулі роки.

"Сьогодні ми з вами можемо оголосити про серйозне перезавантаження і надання нової динаміки та якості нашим двостороннім відносинам як країн-друзів, сусідів", – заявив в.о. президента Молдови.

Він також відзначив, що гарним майданчиком для спільної роботи України та Молдови є СНД та ініціатива ЄС "Східне партнерство".

Крім того, було досягнуто домовленості про відновлення діяльності Міжурядової українсько-молдовської змішаної комісії з питань торгово-економічного співробітництва як координуючого механізму для розвитку двосторонніх відносин.

Урядам двох країн доручено найближчим часом провести чергове засідання Комісії.

Українська сторона висловила готовність розглянути можливість відміни дії для громадян Молдови вимоги про наявність фінансового забезпечення перебування в Україні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування