Пілоти АероСвіту протестують і відмовляються летіти

Понеділок, 1 серпня 2011, 13:16

Близько 5% рейсів авіакомпанії "АероСвіт" сьогодні затримуються через акції протесту пілотів літаків Боїнг-737.

Про це повідомив помічник генерального директора "АероСвіту" зі зв`язків із громадськістю Сергій Куций, коментуючи інформацію про затримку рейсів авіакомпанії, передає УНІАН.

За його словами, це акція протесту, а не страйк, оскільки пілоти виходять на роботу, проте "відмовляються виконувати рейси, мотивуючи це морально-психологічним станом, який не дозволяє здійснювати польоти, у зв`язку з тим, що не було виконано низку виплат пілотам".

Як відзначив він, постраждали як внутрішні, так і міжнародні рейси.

"Є затримки рейсів до Москви, Афін, Дюссельдорфа, Габмурга, Одеси, Сімферополя", - повідомив Куций.

За його словами, проте, зараз затримуються лише рейси на виліт із "Борисполя", з ініціативною групою пілотів досягнуто домовленості, що рейси на прибуття до "Борисполя" виконуватимуться.

За словами Куцого, основні вимоги пілотів - індексація виплат, початок оплати праці за новим положенням, яке передбачає збільшення виплат на 18%.

Як відзначив він, зараз адміністрація компанії відпрацьовує з ініціативною групою пілотів ситуацію, готуються документи для підписання, ведеться робота з банками для здійснення виплат. Сума  необхідних виплат не називається.

Водночас, як повідомляє Остров, лише у Донецьку виліт та прибуття восьми рейсів затримується.

Зокрема це стосується рейсів "Донецьк-Київ", Донецьк-Афіни, Стамбул – Донецьк, Москва-Донецьк. Аналогічна ситуація склалася і в Сімферополі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування