Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

СБУ: адвокат Волги влаштував цирк в ізоляторі

Понеділок, 1 серпня 2011, 18:02

Служба Безпеки України звинувачує у неадекватній поведінці адвоката Василя Волги Олега Короля.

Про це йдеться в заяві прес-служби у відповідь на скарги адвоката про те, що йому не дали провести побачення з підзахисним, а тому стало зле.

"29 липня за дозволом слідчого ГПУ для проведення побачення із затриманим Волгою адвокату Королю було надано приміщення слідчого кабінету відділу забезпечення досудового слідства СБУ (ВЗДС). Зустріч тривала безперервно з 10-45 до 19-45", - йдеться в повідомленні СБУ.

Однак, під час обіду та вечері підозрюваний та його адвокат, всупереч інструкції про розпорядок дня відмовлялися припинити побачення для прийому їжі.

"О 18-00 черговий ВЗДС попросив припинити побачення, на що адвокат відповів відмовою. Через кілька хвилин від підозрюваного Волги надійшла скарга на погане самопочуття, після чого була викликана швидка допомога", - зазначили в СБУ.

Після прибуття швидкої адвокат та його підзахисний категорично заборонили лікарям провести огляд і надати медичну допомогу підозрюваному, мотивуючи тим, що вони не закінчили роботу, інформує прес-служба СБУ.

Через певний час черговий знову попросив припинити побачення, зважаючи на вимоги розпорядку дня, після чого підозрюваний вдруге поскаржився на біль у спіні і ліг на підлогу.

"Після прибуття швидкої адвокат поводився неадекватно, фізично заважав лікарям надавати медичну допомогу своєму підзахисному. У зв’язку з цим затриманого Волгу було покладено на ноші та доставлено до камери для огляду", - заявили в СБУ.

Після огляду лікарів Волзі було запропоновано надати медикаментозну допомогу, проте він відмовився від прийняття медичних препаратів, про що є запис у журналі огляду та його медичній картці.

З 19-45 до 21-30 адвокат Король категорично відмовлявся залишати слідчий кабінет та вимагав повернути йому підзахисного для продовження побачення.

В СБУ дії короля розцінили як "цирк" і передали інформацію "про неадекватну поведінку адвоката" до Генеральної прокуратури.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування