Іващенко просить випустити його з клітки, бо це його принижує

Середа, 10 серпня 2011, 12:09

Колишній в.о. міністра оборони України Валерій Іващенко просить випускати його з клітки на час судових засідань.

Про це йдеться у зверненні екс-чиновика, який вже майже рік перебуває у слідчому ізоляторі, переданому інформагентству УНІАН.

Зокрема, Іващенко наголошує, що термін утримування його під вартою сплив 5 лютого 2011 року, проте клопотання про зміну запобіжного заходу судом задоволені не були.

"В результаті я утримуюсь під вартою безстроково (без визначення строку) вже понад 11 місяців", - наголошує колишній в. о. міністра оборони.

Іващенко зазначає, що станом на 1 серпня 2011 р. взяв участь у 17 судових засіданнях, "і під час кожного з них я перебував (і перебуваю в даний момент) на лаві підсудних, що знаходяться в середині металевої клітки, подібно клітці звіринця, де утримуються дикі тварини".

"(Мене обвинувачують) у вчиненні злочинів, які не пов’язані з насильством; я - раніше не судимий і ніколи не притягувався до кримінальної відповідальності. … Все наведене виключає наявність будь-яких підстав вважати мене схильним до агресії, насильства чи неадекватної поведінки", - переконаний підслідний.

Також Іващенко підкреслив, що присутність представників ЗМІ та транслювання його зображення у клітці є "прямим фізичним і психологічним приниженням гідності".

До того ж, через відсутність у клітці стола підслідному доводиться під час судових засідань робити записи, тримаючи листок на колінах, після чого Іващенко погано почувається, бо має проблеми з хребтом.

Кримінальна справа проти Іващенка була порушена 20 серпня минулого року. Його обвинувачують у службових зловживаннях і пособництві незаконному відчуженню майна під час санації заводу.

Наступне засідання у справі Іващенка відбудеться у Печерському суді 19 серпня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування