Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адміністрація Президента "блокує" громадських активістів через Інтерпол?

П'ятниця, 12 серпня 2011, 12:23

Адміністрація Президента України упродовж трьох місяців включає імена опозиційних громадських активістів до списків, які надаються до штаб-квартири Інтерполу в Ліоні.

Про це на брифінгу у Києві заявив координатор громадянського руху "Спільна Справа" Олександр Данилюк.

"За останні тижні ми зафіксували вже чотири випадки, коли представникам нашого руху було відмовлено в наданні віз посольствами країн-членів Євросоюзу. Усі документи були оформлені й подані належним чином, ці люди неодноразово бували в ЄС, ніколи не порушували візового режиму", - повідомив Данилюк.

За його словами, після відмови посольством Греції у наданні візи активістові "Спільної Справи" та "України без Кучми" Олександрові Кравчуку вони вирішили дошукатися причин.

За словами Данилюка, від чинного представника вітчизняного МЗС стало відомо, що Адміністрація Президента, починаючи з травня 2011 р., почала включати до списків розшукуваних осіб, а також осіб, що є підозрюваними у скоєнні кримінальних злочинів і перебувають в оперативній розробці МВС та СБУ, - імена опозиційних громадських активістів.

Мова йде про списки, які надаються до штаб-квартири Інтерполу у французькому місті Ліон.

"Це інформація, яка витримала додаткову перевірку", - запевнив він.

Він також повідомив, що громадянський рух "Спільна Справа" готує офіційне звернення до представництва Єврокомісії в Україні з вимогою провести розслідування даних фактів, дати офіційне пояснення, чому подібне стало можливим і поширити цю інформацію у європейських та українських ЗМІ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування