Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія закрила справу проти української бібліотеки

П'ятниця, 12 серпня 2011, 16:51

Кримінальна справа проти Бібліотеки української літератури в Москві та її директора Наталії Шаріної закрита.

Про це повідомила прес-служба МЗС України.

"Поважаючи незалежність російської правоохоронної системи та органів юстиції, офіційний Київ послідовно доводив російським партнерам необхідність збереження та розвитку важливого осередку української культури та освіти в столиці Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

"Російські судові органи поставили крапку у цій ситуації, закривши кримінальну справу проти Бібліотеки української літератури в Москві та її директора Наталії Шаріної", - зазначили у МЗС.

Як відомо, кримінальна справа щодо бібліотеки була порушена у зв’язку з нібито розповсюдженням літератури "екстремістського характеру".

"За результатами проведеного слідства правоохоронними органами Росії не виявлено жодних ознак наявності подібної літератури в бібліотеці та складу злочину в діях її директора", - наголошується у повідомленні.

Також суд зобов’язав російські правоохоронні органи повернути бібліотеці книжки та сервери, що були вилучені в ході слідства, а для директора бібліотеки "повинні бути створені умови для реабілітації нею свого доброго ім’я", повідомила прес-служба.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...