Гірники закликають владу звільнити Тимошенко і повчитися в неї

П'ятниця, 12 серпня 2011, 22:18

Незалежна профспілка гірників України з обуренням сприйняла звістку про ув’язнення до слідчого ізолятора екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Про це йдеться в заяві профспілки, розміщеній на офіційному сайті об'єднання.

"У той час, коли вугільна галузь перебуває в катастрофічному становищі, яскравим свідченням чого є низка аварій на шахтах, що лише за останніх два тижні призвели до загибелі сорока гірників, влада вдається до політичних судилищ, яким, безперечно, є процес над Юлією Тимошенко", - зазначається в повідомленні.

"Замість того щоб давати свідчення проти головної опозиціонерки, нинішнім урядовцям варто було б повчитися в неї, як слід вникати у проблеми різних галузей економіки, зокрема і вугільної", - додали в профспілці.

Представники гірників нагадали, що саме за часів прем’єрства Тимошенко було підготовлено та ухвалено закон "Про підвищення престижності шахтарської праці", який чинна влада усіма можливими способами ігнорує та не виконує його положень.

"Натомість сьогоднішні можновладці віддають перевагу лише нічим не підкріпленим обіцянкам поліпшити шахтарське життя, наспіх мовленим у жалобні дні…", - йдеться в заяві.

Незалежна профспілка гірників закликала звільнити Тимошенко з-під варти та забезпечити справедливий і неупереджений розгляд справи.

Головою профспілки є народний депутат від БЮТ-Батьківщини Михайло Волинець.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: