Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокурори хочуть бачити Ющенка в суді

Понеділок, 15 серпня 2011, 16:03

Представники держобвинувачення у справі Юлії Тимошенко вважають, що екс-президент Віктор Ющенко має бути допитаний в суді.

"Я вважаю, що він має бути викликаний до суду", - сказала під час перерви прокурор Лілія Фролова, відповідаючи на питання про письмову відмову Ющенка свідчити у справі Тимошенко.

Водночас Фролова підкреслила, що таке рішення має ухвалювати суд. Це ж підтвердив "Українській правді" і депутат від БЮТ Сергій Власенко.

"Відповідно до вимог КПК особа не має прав і повноважень відмовлятися давати свідчення, якщо необхідність її допиту визначена судом," – зазначив бютівець.

За його словами, винятком може стати ситуація, коли свідчення особи стосуються її особисто, однак у будь-якому разі свідок має відмовитися від дачі показів у судовій залі.

"Він повинен прийти і відповідно до Конституції відмовитися давати свідчення. Після встановлення його особи та роз'яснення його прав". – пояснив Власенко.

Між іншим, прокурор Фролова нагадала про можливість примусового приводу свідка в разі його неявки без поважних причин. Згідно українського законодавства це можливо після другої відмови самостійно з'явитися до суду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: