Луценко: Ющенко знову плюнув у того, хто зробив його президентом

Четвер, 18 серпня 2011, 14:27

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко висловив обурення, чому прокуратура відмовилася викликати його як свідка по "газовій" справі Юлії Тимошенко.

Про це він сказав під час засідання суду у четвер, повідомляє прес-служба "Народної Самооборони".

Луценко також повідомив, що ще на початку нинішнього року під час досудового слідства написав заяву на ім’я Генпрокурора про скоєння злочину екс-президентом Віктором Ющенком, проте досі жодної відповіді не отримав.

"Згідно Конституції, президент не має права відкликати голову самостійного господарюючого суб’єкту із міжнародних переговорів. А Ющенко це зробив", - сказав також Луценко.

Він додав, що це виходить також із показів екс-голови "Нафтогазу України" Олега Дубини.

"А зараз Ющенко маскується і всіляко розповідає, що нікого не відкликав із переговорів, тому що з його боку це було 100-відсоткове перевищення повноважень", - наголосив Луценко, зауваживши, що ретельно вивчив повноваження президента, записані у Конституції України.

"Генпрокуратура під "дахом" Януковича дала своєму союзнику Ющенку свободу і можливість замаскувати свою роль у газовій катастрофі 2009 року. А вчора на допиті у суді Ющенко вчергове плюнув в того, хто зробив його президентом", - сказав екс-міністр.

Луценко заявив, що в 2009 році Тимошенко діяла за форс-мажорних умов, "змушена була рятувати ситуацію, коли Ющенко поставив Україну на межу краху".

"Тимошенко поїхала в Кремль домовлятися про газові угоди, а Ющенко поїхав на відпочинок кататися на лижах, залишивши країну на Тимошенко, коли Кремль був максимально розлючений зривом газових переговорів", - заявив він.

Екс-міністр вважає, що в тій ситуації Тимошенко діяла в межах повноважень прем’єр-міністра, не порушуючи жодних законів.

Луценко зробив висновок, що процес Тимошенко переріс на процес над "РосУкрЕнерго" і над його "дахами" - Ющенком і Януковичем.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування