Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Влада Черкас хоче заборонити опозиційне свято

Четвер, 18 серпня 2011, 20:20

Черкаський міськвиконком вирішив заборонити об`єднаній опозиції області святкувати День незалежності і День прапора.

У четвер організатори опозиційних заходів отримали відповідні позовні заяви, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

В документах йдеться про те, що "жителі міста і області мають право на вільне пересування містом, на ознайомлення з пам`ятниками архітектури, безперешкодного відвідування заходів, що в сукупності з учасниками мітингу призведе до дестабілізації суспільно-політичної ситуації у місті Черкаси та перешкод функціонування державних органів влади".

Позивачі посилаються також на те, що святкові намети, в яких організатори мали намір роздавати газети, листівки та збирати підписи на підтримку екс-прем'єра Юлії Тимошенко, є малими архітектурними формами, тож їх встановлення має узгоджуватись, як комерційні об`єкти.  

"Вчора нам забороняли мітинги протесту, сьогодні нам забороняють святкувати державні свята, а що буде завтра? Нам заборонять ходити по вулицях і садитимуть по тюрмах, як Тимошенко чи Луценка", - обурився координатор ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко.

"Ми заявляємо, що представники опозиції як громадяни України все одно вийдуть на площу і відзначатимуть День прапора і День незалежності так, як вважають за доцільне при нинішній антиукраїнській владі", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування