Міністр оборони хоче, щоб Росія повернула Україні маяки

П'ятниця, 19 серпня 2011, 15:14

Міністерство оборони виступає за повернення з оренди маяків в Криму, які використовуються Чорноморським флотом Росії.

Про це повідомляють Українські новини з посиланням на департамент преси та зв'язків із засобами масової інформації Міноборони.

"Маяки повинні бути повернуті Україні з оренди Чорноморським флотом Російської Федерації", - заявив департамент.

За його інформацією, міністр оборони Михайло Єжель переконаний, що питання повернення київському державному підприємству "Держгідрографія" маяків, які зараз використовуються Чорноморським флотом Росії в Криму, буде вирішено позитивно.

"Коли заходиш в територіальні води держави, то саме ця держава несе повну відповідальність за всі заходи. Нонсенсом є те, що такі об'єкти використовуються іншою державою. Тому гідрографічні об'єкти повинні належати нашій державі", - сказав Єжель.

Відповідаючи на питання, що збирається робити міністерство для повернення маяків, департамент підкреслив, що ведення переговорів і прийняття рішень у цьому напрямку - компетенція не Міноборони, а судів і Міністерства закордонних справ.

Як відомо, 2 серпняГосподарський суд Криму скасував прийняту 23 вересня 2010 постанову Виконавчої служби Мін'юсту про відмову у відкритті виконавчого провадження з виконання судових рішень про передачу "Держгідрографії" кримських маяків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування