Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ізраїльське посольство не знає про громадянство Черновецького

Вівторок, 2 серпня 2011, 17:09

Посольство Ізраїлю в Україні не володіє інформацією щодо ізраїльського громадянства мера Києва Леоніда Черновецького.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу посольства.

"Посольство Ізраїлю в Україні не володіє інформацією з приводу громадянства Леоніда Черновецького", - сказали у диппредставництсві.

У той же час шурин мера, депутат Київради Віктор Гринюк виключає подвійне громадянство Черновецького, повідомляє газета Дело.

"Я думаю, що це брехня. Громадянином Ізраїлю не так просто стати. Щоб стати громадянином Ізраїлю, там потрібно рік прожити. Якщо рік не прожив, то громадянство не одержиш. Він (Черновецький) громадянин України", - упевнений Гринюк.

Депутат також зазначив, що у випадку наявності у Черновецького подвійного громадянства він не зміг би балотуватися на посаду мера Києва й, тим більше, перебувати на цій посаді.

Водночас він не зміг повідомити, чи перебуває Черновецький в Україні, відзначивши, що він такою інформацією не володіє.

У свою чергу фракція БЮТ у Київраді звернулася до МЗС із проханням перевірити інформацію про можливе подвійне громадянство мера.

Як відомо, у вівторок повідомлялося, що мер Києва Черновецький і його дружина Аліна Айвазова вже 17 років є громадянами Ізраїлю.

Відповідно до інформації, що міститься в базі даних МВС, Черновецький і його дружина репатріювалися в Ізраїль 5 жовтня 1994 року.

Черновецький балотувався на посаду президента у 2004 році, був обраний мером столиці у 2006 році, до цього обирався народним депутатом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: