Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: Увечері 31 грудня я з Дубиною не говорив

Понеділок, 22 серпня 2011, 09:01

Екс-президент Віктор Ющенко заявляє, що взагалі не спілкувався з колишнім главою Нафтогаза Олегом Дубиною 31 грудня 2008 року.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті Комерсант, опублікованому в понеділок, відповідаючи на питання про відкликання Дубини з газових переговорів з Росією..

"Увечері 31 грудня я із Дубиною не говорив. І я думаю, що його від'їзд із Москви в цей день не був санкціонований ніким - ні прем'єром, ні президентом", - заявив Ющенко.

Він зазначив, що називав непід'ємною ціну на газ в 250 доларів.

"Я говорив йому про це, але це - не директиви. Так, коли 28 грудня він доповів мені про ціну в $250, було ясно, що ця цифра не витримувала критики. Я сказав йому - Олег Вікторович, якщо це можливо, працюй на зниження. Якщо неможливо - тоді нам потрібно думати, як показники $250 і $1,8 адаптувати до внутрішніх реалій", - розповів Ющенко.

"Переговорів не було ні 30, ні 31 грудня. І мене сам Дубина просив передати Юлії Володимирівні, що їй не потрібно летіти в Москву, тому що з нею ніхто говорити не буде", - додав екс-президент. 

На питання про те, що 31 грудня лунали заяви прем'єра Росії Володимира Путіна й президента Дмитра Медведєва про те, що вони готові підписати договір, Ющенко відповів:

"Росія на той момент уже припинила переговори. А те, що ви чули,– це була політика. Росія за допомогою журналістів посилала сигнали світу, мовляв, ми пропонуємо українцям ціну $250, а вони не приймають, тому винуваті тільки вони". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування