Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У російському флоті стверджують, що їхній маяк намагалися захопити

Понеділок, 22 серпня 2011, 13:50

Активісти української молодіжної організації "Студентське братство" незаконно проникли на територію маяка Чорноморського флоту Росії "Сарич".

Про це заявив прес-секретар командувача ЧФ РФ капітан 1 рангу В'ячеслав Трухачов у понеділок "Інтерфаксу-АВН".

"У неділю о 19:30 на маяку Сарич справді мав місце факт проникнення на територію маякового містечка групи молодих людей з 8 осіб, які відмовилися представитися, пояснити мету свого перебування і заявили, що будуть спілкуватися лише з представниками МВС України", - сказав Трухачов.

За його словами, після цього начальник маяка телефоном зробив відповідну заяву в міліцію.

Представник ЧФ повідомив, що о 21:30 група була розміщена в приміщенні вахтового по маяку, де й чекала прибуття представників Балаклавського відділу міліції. О 22:00 міліція вивела їх за межі території військового містечка.

На даний час молоді люди розбили намети на березі моря поза територією маяка, купаються в морі, засмагають і відпочивають від недільної вечірньої прогулянки територією маяка, розповів Трухачов.

Як повідомлялося, 2 серпня Господарський суд Криму підтвердив законність рішень Севастопольського апеляційного суду від 11 вересня 2006 року і Господарського суду Криму від 16 жовтня цього ж року про передачу Україні маяків ЧФ РФ.

У зв'язку з цим департамент Державної виконавчої служби міністерства юстиції України повинен приступити до вилучення 5 маяків у російських військових.

Крім того, суд ще раз нагадав, що судові виконавці повинні повернути Україні 2 станції радіонавігаційної системи "РС-10", розташовані в Євпаторії і на території Тарханкутського маяка.

З 2006 року українські суди стали виносити рішення, які вимагають вилучити засоби навігації у Росії, але Росія відмовлялася їх виконувати.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування