Тимошенко зробила крок до кримінальної справи на Януковича

П'ятниця, 26 серпня 2011, 10:07

Печерський райсуд зареєстрував заяву Тимошенко з проханням порушити кримінальну справу проти Віктора Януковича за його діяльність на посаді прем'єра у 2007 році.

Про це у п'ятницю журналістам перед початком судового засідання у справі Тимошенко повідомив її адвокат Олександр Плахотнюк, передає УНІАН.

Так Тимошенко просить порушити справу за газові угоди, укладені Януковичем з Росією у 2006-2007 роках.

"Сьогодні до канцелярії Печерського райсуду надійшла заява Юлії Тимошенко про вчинення злочину і про порушення кримінальної справи відносно Віктора Януковича та інших осіб", - сказав Плахотнюк.

"Вона зареєстрована… Зміст заяви полягає в тому, що якщо вважати злочином те, що інкримінують Тимошенко, то тоді треба притягувати (до відповідальності) її попередників за підписання та укладання аналогічних угод, які були ще підписані у 2006-2007 роках", - сказав адвокат.

За його словами, суд зобов’язаний відповідно до чинного законодавства у триденний термін розглянути цю заяву та винести по ній рішення.

У свою чергу, інший адвокат Тимошенко Микола Сірий зауважив: "У цій заяві та ж сама логіка, що й у прокуратури. А якщо логіка прокуратури правильна про притягнення Тимошенко до кримінальної відповідальності, то за цією логікою всіх попередників-прем’єрів також треба притягнути до кримінальної відповідальності, бо вони вели переговори газові, укладали ці угоди, реалізовували, виконували ці угоди у той самий спосіб, у який робила це Юлія Тимошенко".

"І навпаки: якщо вони не притягуються до кримінальної відповідальності, значить, треба закривати й кримінальну справу по відношенню до Юлії Тимошенко", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...