Через Тимошенко з України відкликають посла Франції?

П'ятниця, 5 серпня 2011, 17:14

Посол Францiї в Українi Жак Фор незабаром залишить свою посаду, а до Києва вже доставлено запит на агреман для його наступника.

Про це повiдомляє "Iнтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в дипломатичному корпусi, акредитованому в Києвi.

Серед можливих причин такого рiшення джерела в дипломатичних колах агентства називають невдоволення офiцiйного Парижа тим, що Фор нещодавно дозволив собi публiчнi оцiнки судового процесу над екс-прем'єром Юлiєю Тимошенко, що викликало невдоволення в українському МЗС.

"Традицiйно посли у Францiї, в якiй останнiми роками також вiдбувалася черга гучних процесiв над колишнiми високопоставленими чиновниками, уникають заяв, якi можна було розцiнити як втручання у внутрiшнi справи. Демонстративна зваженiсть у тих питаннях, якi безпосередньо не шкодять нацiональним iнтересам Францiї, є класичною лiнiєю французької дипломатiї. Очевидно, Жак Фор дозволив собi бiльше, нiж вважають прийнятним у Парижi", - пояснив спiврозмовник агентства.

При цьому вiн додав, що сам французький посол був обурений тим, що його недипломатичнi висловлювання, якi вiн дозволив собi на закритому експертному заходi, широко поширила прес-служба партiї "Батькiвщина", яка таким чином "зробила йому ведмедячу послугу".

Як повiдомлялося, Фор ранiше заявив, що судовий процес у "газовiй справi" стосовно Тимошенко є полiтичним.

"Я не хотiв коментувати цей суд, але хочу сказати, що у Францiї склалося таке враження, що, на жаль, процес над Юлiєю Тимошенко перебуває дуже далеко вiд права, але дуже близько до полiтики", - процитувала прес-служба "Батькiвщини" слова дипломата.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування