Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Великобританія й Канада сказали своє слово на захист Тимошенко

Неділя, 7 серпня 2011, 13:05

МЗС Великобританії стурбоване у зв'язку з арештом екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

У повідомленні відомства наводиться висловлювання заступника глави МЗС Великобританії Алістера Берта, передає Інтерфакс-Україна.

"Я був дуже стурбований ситуацією із затриманням українського опозиційного політика Юлії Тимошенко 5 серпня", - зазначив він.

У МЗС підкреслили, що Великобританія разом з ЄС та міжнародними партнерами буде продовжувати стежити за судовим процесом над Тимошенко, а також над справами проти ряду колишніх міністрів її уряду і посадових осіб.

"Я закликаю українську владу дотримуватися найвищих демократичних стандартів, в тому числі що стосуються дотримання прав людини, закону і забезпечення незалежного, прозорого і справедливого судового процесу. Вони - передумови для більш близької інтеграції України з Євросоюзом", - зазначив заступник глави МЗС Великобританії.

Крім того, МЗС Канади висловило свою стурбованість щодо ситуації з арештом Тимошенко.

"Канада стурбована очевидними політичними переслідуваннями, а зараз і арештом Юлії Тимошенко", - сказано в коментарі глави МЗС Канади Джона Берда, опублікованому на сайті відомства.

За словами глави канадського МЗС, поява політичного впливу на судові процеси підриває верховенство закону.

"Канада закликає Український уряд посилити судову незалежність і продовжить направляти зусилля на побудову мирного, демократичного і забезпеченого суспільства в Україні", - зазначив Берд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування