Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії знімають новий фільм про Гонгадзе, щоб відбілити Кучму?

Понеділок, 8 серпня 2011, 11:13

У Росії знімають черговий фільм про убивство Георгія Гонгадзе, що, швидше за все, стане черговою спробою відбілити Леоніда Кучму.

Таке враження склалося в тих людей, що погодилися дати інтерв'ю для фільму, пише Телекритика.

За непідтвердженою інформацією джерел, замовником фільму під робочою назвою "Убивство, що змінило Україну" є нібито Всеросійська державна телерадіокомпанія (ВГТРК), у котру входять "РТР Планета", група каналів "Росія" та інші.

Як удалося довідатися "Телекритиці", робить фільм MiraProduction. Автор - Ірина Чернова, співавтор сценарію скандально відомого фільму Андрія Кончаловського "Битва за Україну".

Росіяни вже записали інтерв'ю депутатів, що входили у робочу групу в справі Гонгадзе, Григорія Омельченка, Олександра Жира і журналіста Олега Єльцова.

Автор Ірина Чернова не змогла сказати, для кого знімають фільм.

"Буває іноді, що відразу замовлення приходить. Є деякі теми, які ми пропонуємо каналам нашим, і вони відразу оформляють з нами якісь відносини. Є ситуації, коли ми просто відчуваємо, що цю тему потрібно зняти, що вона буде користуватися попитом ", - сказала вона.

"Тобто в даному випадку - з темою Гонгадзе - це відноситься до третього варіанта. Я просто відчуваю, що це треба! І що на це буде попит, тому що людям буде цікаво", - додала автор.

Чернова заперечує, що попереднє прохання зробити цей фільм йшло від ВГТРК, і до цього нібито причетний Дмитро Кисельов, який раніше працював на каналах Віктора Пінчука.

У той же час, вона розраховує, що цей фільм вийде на каналі "Росія".

На питання, що до фільму може бути причетний людина, зацікавлена в тім, щоб відбілити Леоніда Кучму, Чернова відповіла: "Розумієте, що стосується Кучми - у мене є сильні сумніви в тому, що він безпосередньо віддавав наказ про убивство".

"Це і плівки не підтверджують! Я собі дотепер не можу відповісти на запитання: було це убивство "під плівки" або збіг обставин?..", - сказала вона.

Фільм швидше за все, вийде у вересні.

"Швидше за все, після Росії фільм потрапить і на деякі наші телеканали. Адже не раніше ніж восени може відбутися і суд над Леонідом Кучмою, справа якого не закрита, обвинувачення з його не знято", - пише "Телекритика".

Видання допускає ,що фільм російського виробництва виявиться черговою спецоперацією - подібною до відомого фільму Чарльза Кловера "Піар", а також картини Андрія Кончаловського.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: