Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Танюк відхрестився від оди Януковичу – він її в очі не бачив

Понеділок, 8 серпня 2011, 11:38

Лесь Танюк наголошує, що не підписував листа інтелігенції до президента Віктора Януковича.

Про це йдеться в його заяві, переданій "Українській правді".

"Вважаю за необхідне заявити, що зміст і тон цієї витриманої у лакейському стилі петиції до царя-батюшки мені чужі і суперечать моїм моральним принципам", - заявив він.

"Я згодний з тим, що боротьбу з корупцією в Україні слід провадити найактивніше (згадаймо нереалізоване Чорноволове "Бандитам – тюрми!"), але не на словах і обіцянках-цяцянках, а реально", - наголосив Танюк.

"Стосовно ж конкретного листа, то мого підпису під ним нема і не могло бути. Мені зателефонували і спитали, чи не взяв би я участь у підписанні групового листа на захист Сергія Квіта та Ольги Богомолець", - повідомив Танюк.

"Я, який завжди підписував правозахисні листи до Брежнєва, Косигіна, Щербицького, Горбачова та в найвищі міжнародні організації на захист демократії й оборону репресованих, - відповів згодою, але сказав, що мені потрібен текст листа. Більше до мене ніхто не телефонував", - зазначив він.

Танюк обурений появою його прізвища під текстом, який, "компрометує будь-яку порядну людину, людину честі".

Як відомо, згаданий лист на підтримку антикорупційних дій президента Януковича поширили минулого тижня 2 агенції – УНН і Укрінформ. В УНН відмовились надати оригінал листа.

Між тим, більшість підписантів заявили, що не бачили в очі листа. Його підписати їм запропонували з адміністрації президента.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування