Путіну незрозумілі європейські емоції Януковича. Він з ним поговорить

П'ятниця, 16 вересня 2011, 16:10

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін упевнений, що Україні буде більше користі від Митного союзу, ніж від євроінтеграції.

Про це він сказав на інвестиційному форумі Сочі-2011, коментуючи повідомлення про відмову президента України прийняти пропозицію вступити в Митний союз, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми тільки що говорили про проблеми Єврозони. Мені важко собі уявити, що в цих умовах Україна буде приєднуватися до єврозони. Це абсолютно нереальні речі", - сказав він.

Як відзначив Путін, ця заява "носить скоріше політико-емоційний характер".

Він заявив, що не бачив заяву Віктора Януковича про відмову України вступити в Митний союз.

"Безумовно, це завжди суверенний вибір країни - куди рухатися, до яких об'єднань приєднуватися", - сказав Путін.

На думку прем'єра, у нинішніх економічних умовах євроінтеграція можлива для України тільки як стратегія.

"Але і тут виникають питання економічної доцільності: що вигідніше. Це мають визначити наші українські друзі і колеги: прагнути в єврозону або використовувати переваги, пов'язані з величезною кооперацією між цілими галузями економіки України і Росії", - заявив Путін.

Він підкреслив, що на користь інтеграції України в Митний союз говорить "величезна сукупність факторів, що, безумовно, забезпечувала би велику конкурентноздатність української, та й російської, і всіх учасників Митного союзу, економік".

"Мені здається, що фрази, які говорять в інший бік, носять скоріше політико-емоційний характер. А якщо подивитися на реалії, то стане ясно, що вигід у Митному союзі більше", - вважає Путін.

Крім того, як підкреслив прем'єр РФ, "хто сказав, що Митний союз не повинен інтегруватися в загальноєвропейський економічний простір".

"Ми, природно, не можемо і не будемо нічого нав'язувати нікому з наших партнерів. Це має бути в остаточному підсумку їхній усвідомлений вибір", - підкреслив Путін.

Він особливо відзначив, що "у будь-якому випадку український напрямок нашої політики від таких заяв страждати не буде".

Путін висловив сподівання на те, що в ході майбутнього візиту Януковича до РФ (24  вересня ) "удасться з ним подискутувати не тільки як із сусідом, але і як із другом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування