Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тігіпка прогнозують, що Янукович відречеться від своєї партії

Субота, 17 вересня 2011, 17:54

Заступник голови партії "Сильна Україна" Кость Бондаренко вважає доцільним об'єднання партії з Партією регіонів.

Про це він заявив в інтерв’ю "Газеті по-українськи".

"Абсолютно доцільно. Партія регіонів під час Пенсійної реформи весь час стояла збоку, мовляв, це не ми, це — Тігіпко. Тепер Сергій Леонідович стане "регіоналом", і ніхто не зможе говорити, що вони тут ні до чого. Це пов'язаність колективною відповідальністю", - вважає Бондаренко.

Водночас на питання, навіщо "регіоналам" зливатися з "Сильною Україною" він відповів: "У них усередині йде боротьба. Якщо ж завести в це середовище Тігіпка, Литвина, Балогу, то зникне спокуса й можливість повоювати один із одним".

Крім того, за словами Бондаренка, "в результаті цього розбавлення президент може дистанціюватися від Партії регіонів".

"Я не здивуюсь, якщо протягом 2012 року відбудеться повне протиставлення президента і Партії регіонів", - прогнозує політолог.

Він також вважає, що Віктор Янукович приймає самостійні рішення, а не знаходиться під чиїмось впливом.

Водночас, за його словами, в оточенні президента "під одним дахом кілька різних груп та корпорацій".

"Суперечності між Клюєвим і Бойком значно більші, ніж суперечності між Клюєвим та середовищем Тимошенко", - вважає Бондаренко.

"Якщо на початку року можна було говорити про три групи — Фірташа, Клюєва й Ахметова, то зараз група останнього неоднорідна. Всередині неї є група віце-прем'єра Колеснікова, вона достатньо самостійна. У групі Фірташа є абсолютно самодостатні люди, як Льовочкін чи Хорошковський", - сказав він.

За словами Бондаренка, перший віце-прем'єр Андрій Клюєв став центром притягання для тих, хто нещодавно перейшов до партії, адже саме він відповідає за найближчі вибори.

"В той же час, думаю, Хорошковський і Льовочкін працюють із прицілом на 2015 рік — але не як потенційні кандидати в президенти, а як люди які забезпечать Віктору Януковичу перемогу на президентських виборах", - вважає заступник голови "Сильної України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: