Саркозі відмовився зустрічатися з Януковичем

П'ятниця, 23 вересня 2011, 12:43

Президент Франції Ніколя Саркозі відмовився від зустрічі з Віктором Януковичем у Нью-Йорку під час Генасамблеї ООН.

За інформацією "Української правди" у французьких дипколах, адміністрація президента надіслала запит про організацію таких двосторонніх переговорів під час перебування керівників двох країн у Америці.

Як стало відомо з повідомлень Банкової, на зустріч з Януковичем замість Саркозі Франція відрядила міністра закордонних справ Алена Жюппе.

Як відомо, саме Жюппе першим з керівників західних дипломатичних установ заявив, що Угода про асоціацію України з Євросоюзом не набуде чинності до зняття з Юлії Тимошенко всіх звинувачень.

"На наш погляд, який є точкою зору більшості, завершення процесу знаходження порозуміння не зможе відбутися, якщо справа Юлії Тимошенко не буде вирішена позитивно", - сказав Жюппе 3 вересня в польському Сопоті після неформального саміту міністрів закордонних справ Євросоюзу.

Крім того, "Українській правді" стали відомі подробиці спільного листа держсекретаря США Гілларі Клінтон та верховного представника Євросоюзу Кетрін Ештон.

"Лист Клінтон та Ештон до Януковича складається лише з двох абзаців. Там немає довгої преамбули та інших дипломатичних обертів. Інших прізвищ, окрім Тимошенко, в листі не фігурує. Вони зразу пишуть, що донедавна Україна вважалася лідером демократії в регіоні, а арешт Тимошенко та інших опозиціонерів названо вибірковим переслідуванням", - розповів співрозмовник УП.

"Далі прямо сказано, що звинувачення проти Тимошенко є політично мотивованими, а її справа демонструє відсутність верховенства права в Україні. Насамкінець Клінтон і Ештон кажуть, що справа Тимошенко невідворотно зіпсує репутацію Януковича за кордоном. Це - надзвичайно різкий тон, враховуючи, що підписанти листа - міністри закордонних справ, які за статусом нижчі за президента", - додав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування