В Умані "свободівців" побили і забрали в міліцію

Неділя, 25 вересня 2011, 18:34

В Умані міліція затримала прихильників ВО "Свобода", які рушили від пам'ятника Гонті та Залізняку, скандуючи: "Умань без хасидів".

Мітингувальників силою завантажили в два автозаки, деяких били, передає Інтерфакс-Україна.

При цьому місцеві жителі - їх близько ста чоловік, в основному, люди похилого віку - захищали мітингуючих.

До інциденту, представники ВО "Свобода" проводили в оточенні "беркутівців" зустріч з виборцями біля пам'ятника Гонті та Залізняку, оскільки суд заборонив їм акції.

Після того, як "зустріч з виборцями" закінчилася, оточення правоохоронці зняли. Молоді люди вишикувалися в колону, і, скандуючи, вирішили пройти по вулиці. "Беркутівці" знову оточили їх і стали затримувати.

Біля будівлі міліції зібралися представники ВО "Свобода" і близько 30 місцевих жителів.

 Заступник голови ВО "Свобода" Андрій Іллєнко, депутати від "Свободи" вимагали їх пропустити, показуючи депутатські посвідчення.

"Беркутівці" деяких вдарили, відштовхнули і відмовилися пропускати.

Потім вийшов начальник міськвідділу міліції, який заявив, що по відношенню до затриманих складуть протоколи і відпустять.

Прес-служба ВО "Свобода" повідомляє про більш ніж 50 затриманих.

"У зіткненні з "Беркутом" постраждав депутат Київської обласної ради Андрій Іллєнко. Також затримали двох журналістів - керівника прес-служби ВО "Свобода" Кирила Бабенцова і керівника черкаської прес-служби Юрія Ботнара", - зазначено в повідомленні.

У партії також заявляють, що біля будівлі міліції відбулася бійка: "Після того, як група жителів підійшла до райвідділу, а депутат Київради Іллєнко, користуючись своїми повноваженнями про першочерговий прийом громадян, звернувся до міліції, сталася масова бійка під час якої було побито багато "свободівців", у тому числі Андрій Іллєнко".

Крім того, "Свобода" повідомила, що до затриманих не пускають лікарів і адвокатів.

У той же час, начальник управління зв'язків з громадськістю МВС Вікторія Кушнір повідомила "Інтерфакс-Україна", що за спробу провести заборонену судом акцію в Умані затримали близько 60 осіб.

"У них були димові шашки, рогатки та інші предмети нападу", - сказала Кушнір. Вона також додала, що учасники акції тримали плакати антисемітської спрямованості.

Учасників акції затримали для з'ясування обставин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування