Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко: "Ми були вражені тим, що знайшли в матеріалах справи"

Вівторок, 27 вересня 2011, 09:10

Захисники Юлії Тимошенко вражені тим, що знайшли в матеріалах "газової справи" за два тижні перерви в судовому розгляді, який продовжиться в вівторок.

Про це заявив захисник Тимошенко, депутат-бютівець Сергій Власенко в інтерв’ю Радіо "Свобода".

Він зазначив, що завдяки двотижневій перерві екс-прем’єр та її захисники змогли не лише підготуватися до судових дебатів, але й нарешті належним чином ознайомитися з матеріалами справи.
 
"Ми були вражені тим, що знайшли в матеріалах справи. Насамперед, у матеріалах справи на тому документі, підписання якого інкримінують Тимошенко, немає її підпису. Хоча в обвинувальному підсумку зазначено, що вона його власноруч підписала. А там стоїть її факсиміле!", - заявив Власенко.

"Тобто експерта, який робив експертизу цього документа, самого треба віддати під суд!", - обурився він.

Адвокат упевнений, що подальша доля Тимошенко залежить від президента Віктора Януковича.

Коментуючи оптимізм Броніслава Коморовського щодо справи Тимошенко, Власенко сказав: "Коморовський свій стриманий оптимізм обґрунтував на особистих зустрічах із Віктором Януковичем. Я з президентом України особисто не зустрічався, хоча я щиро переконаний, що саме від нього залежить вирішення цієї справи".

"Тому в мене не може бути оптимізму, песимізму чи ще чогось", - додав Власенко.
 
А колишній адвокат Тимошенко, депутат Віктор Швець вважає, що вівторок, 27 вересня, може стати показовим щодо того, за яким сценарієм розвиватиметься справа Тимошенко.
 
"Якщо прокурор, виступаючи в дебатах, запропонує Тимошенко міру покарання у вигляді 8-9 років позбавлення волі, то про жоден компроміс мова не йде", - зазначив він.

"Якщо ж (суддя) Кірєєв скаже, що задовольняємо клопотання і відкладаємо розгляд справи ще на 10 днів або призначить експертизу, то це означатиме, що влада дослухалася до рекомендацій європейських країн", - сказав Швець.

Як відомо, Печерський райсуд Києва о 15:00 продовжить розгляд по суті кримінальної справи проти Тимошенко щодо газових контрактів із Росією після двотижневої перерви.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування