Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Могильова визнали, що використали газ проти прихильників Тимошенко

Середа, 28 вересня 2011, 18:29

Працівники спецпідрозділу міліції були вимушені у вівторок застосувати сльозогінний газ до прихильників Юлії Тимошенко.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в місті Києві.

"Вчора ввечері, після закінчення чергового судового засідання по справі Юлії Тимошенко до чергової частини Шевченківського районного управління міліції надійшло телефонне повідомлення від диспетчера швидкої допомоги про те, що біля Печерського райсуду декілька громадян отримали незначні ушкодження під час сутички з правоохоронцями", - уточнили в міліції.

"На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група з Шевченківського райуправління ГУМВС України в Києві, де було встановлено, що після закінчення судового засідання по справі Юлії Тимошенко, спецавтомобіль конвойного полку ГУМВС готувався до виїзду з двору адміністративної будівлі", - заявили в прес-службі.

"В цей час перед аркою зібрався натовп громадян, яких налічувалось до 300 чоловік. Вони заблокували шлях до виїзду конвойного автомобіля та почали чинити опір працівникам міліції", - уточнили в міліції.

"Під час звільнення проїзду спецавтомобіля правоохоронці намагалися утворити коридор, проте невідомі громадяни з натовпу почали кидати в бік міліціонерів пластикові та скляні пляшки", - йдеться в заяві.

"У зв’язку з порушенням громадського порядку, працівники міліції вимушені були застосувати спецзасоби", - заявили в МВС.

Правоохоронці діяли згідно з п.1 та п.6 ст.14 закону "Про міліцію", у якому говориться про те, що "працівники міліції мають право застосовувати наручники, гумові кийки, засоби зв'язування, сльозоточиві речовини, а також використовувати службових собак для захисту громадян і самозахисту від нападу та інших дій, що створюють загрозу їх життю або здоров'ю, а також для припинення опору працівникові міліції…".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: