Медведєв поскаржився Януковичу на неконкретні пропозиції

Субота, 3 вересня 2011, 17:30

Президент Росії Дмитро Медведєв вважає передані йому пропозиції української сторони щодо газової проблеми неконкретними.

Про це повідомила журналістам у суботу прес-секретар глави російської держави Наталія Тімакова, передає Інтерфакс.

Відповідаючи на питання щодо бесіди президентів Росії та Україні в рамках саміту СНД у Душанбе, Тімакова повідомила: "За моєю інформацією, окремої робочої зустрічі не відбулося, за ініціативою російської сторони Дмитро Медведєв і Віктор Янукович обмінялися думками на полях саміту".

"Російський президент звернув увагу українських партнерів на те, що ті пропозиції, які були передані російському уряду і про які було повідомлено йому, не містять конкретики", - повідомила Тімакова.

При цьому, наголосила вона, в Москві вважають, що чинний договір між двома країнами підлягає безумовному виконанню і не може бути переглянутий в односторонньому порядку.

"Росія готова відстоювати свою позицію за договором у будь-якої судової інстанції і буде діяти строго з положеннями цього документа", - сказала прес-секретар президента РФ.

За її словами, російська сторона вважає, що "українські партнери повинні повністю та належним чином виконувати контрактні зобов'язання, включаючи умови про ціну поставок навіть у разі реорганізації української компанії" Нафтогаз ".

"Вважаємо неприйнятним маніпуляції реорганізаційною процедурою для того, щоб виправдати односторонню відмовц від існуючої угоди. Будь-які внутрішньодержавні рішення України не повинні впливати на виконання міжнародних зобов'язань. В іншому випадку це може спричинити тяжкі наслідки для економіки України", - підкреслила Тімакова.

Як повідомив Агентству газової інформації офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов, "питання, пов'язані з можливою реорганізацією НАК" Нафтогаз Україна ", гранично чітко і ясно прописані в діючих контрактах з "Газпромом".

"Так, - нагадує він, - відповідно до пункту 9.6 контракту на поставку газу і пункту 13.5 контракту на транзит газу в разі зміни організаційно-правової форми, злиття або будь-якого іншого перетворення однієї зі сторін, вона зобов'язана належним чином забезпечити правонаступництво, а права та зобов'язання за контрактом передати новоутвореній структурі".

"Це - жорстке зобов'язання української сторони забезпечити правонаступність у будь-якому випадку", - підкреслює Купріянов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...