Експерт: негативний імідж Україні робить її непотрібною Європі

Неділя, 4 вересня 2011, 13:35

Святкування двадцятої річниці незалежності Україна в Брюсселі проявило проблему помилкового позиціонування нашої країни на міжнародній арені.

Про це в коментарі ЛІГАБізнесІнформ заявив президент Європейської Асоціації Українців Олексій Толкачов.

Він зазначив, що приблизно "80-90% інформаційних повідомлень про Україну в західних ЗМІ носять підкреслено негативний характер".

"Україні сьогодні виглядає як слабка країна, країна-жертва, яка постійно скаржиться і просить допомоги", - вважає експерт.

"Європі такі суб'єкти не потрібні, їй вистачає і власних проблем. Саме такий негативний імідж, неправильне позиціонування визначає неготовність ЄС прийняти Україну. Європа потребує сильних держав. Вона буде поважати ті народи, які поважають самі себе і можуть самі собі допомогти", - підкреслив він.

Глава Європейської Асоціації Українців вважає, що сьогодні імідж країни можна виправити декількома шляхами.

"Найкращий - на основі досягнень сьогодення. Їх, на жаль, не так уже й багато. Особливо з урахуванням політичної ситуації", - зазначив він

"Можна формувати позитивний імідж авансом, рекламуючи майбутні досягнення. Це сформує в Європі великі надії, пов'язані з Україною, але їх усім нам доведеться виправдати і відпрацювати тяжкою працею", - вважає Толкачов.

"Найнадійніший спосіб поліпшити імідж Україні вже сьогодні - зробити наголос на величній тисячолітній історії. Почати, зрештою, хвалитися не власними трагедіями, а величними звершеннями минулого", - пропонує він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News