Янукович про заарештовану пенсіонерку: а яке вона мала право?

Вівторок, 6 вересня 2011, 11:57

Віктор Янукович вважає справедливим покарання для пенсіонерки Галини Швидкої, яка отримала 10 діб адмінарешту за зрізану стрічку не вінки президента.

Про це глава держави заявив в інтерв'ю газеті "Коммерсантъ".

"Так, на 10 діб. А яке вона мала право? Це ж державний символ, він захищений законом...", - сказав Янукович.

За його словами, 24 серпня були порушення з обох сторін. На питання про те, що в міліції ніхто не поплатився за ці порушення, президент відповів: "Це не зовсім так ..."

"Якщо застосовувати санкції, то їх треба застосовувати проти представників обох сторін. Я не вважаю, що це потрібно. Моя думка, що цей конфлікт має бути вичерпаний найближчим часом...", - додав Янукович.

Як вважає президент, багато що в міліції робиться по-старому.

Він також заявив, що міліціонерів били палицями, і серед них багато травмованих:

"Вийшло, що конфлікт створили на рівному місці. Треба аналізувати, чому все це сталося, але звинувачувати міліцію... Знаєте, враховуючи, що молодих хлопців били палицями - а ви самі бачили, скільки було травмовано міліціонерів, - ви погодитеся, що наша міліція при цьому вела себе досить м'яко", - заявив Янукович.

За його словами, "купка людей не мала права зіпсувати День незалежності величезній кількості киян, які вийшли з дітьми погуляти, відпочити в центрі міста".

Як відомо, за фактами зіткнення 24 серпня міліція порушила кримінальну справу за ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу ("хуліганство"; передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування