Головний редактор журналу підтвердив плагіат Януковича

Вівторок, 6 вересня 2011, 21:39

Головний редактор журналу "Кореспондент" Віталій Сич підтвердив використання текстів журналу президентом Віктором Януковичем без дозволу редакції.

Про це він написав у своєму блозі на сайті видання.

"Віктор Федорович цілими абзацами копіює інформацію про успіхи реформ в Гонконгу та Сінгапурі, замість того, щоб ці реформи впроваджувати. Учора з подивом дізнався, що думки мої і президента Віктора Януковича збігаються дослівно", - пише Сич. 

Як відомо, в книзі "Opportunity Ukraine" Януковича скомпільовано цілі абзаци і навіть сторінки з текстів, які раніше виходили за підписом різних осіб. У тому числі і на сторінках "Кореспондента".

"У своїй новій книзі Opportunity in Ukraine Янукович без дозволу редакції використовував цілі шматки з матеріалів журналу Корреспондент", - зазначає головний редактор.

"Багато абзаців просто дослівно "увікнули" зі статті, над якою я працював як співавтор і редактор. Я точно пам'ятаю, що формулювання "головною і єдиною зброєю Сінгапуру і Гонконгу в боротьбі за власне благополуччя став бізнес-клімат"- придумав особисто я", - повідомляє Сич.

"У книзі також є репортажні моменти того, як виглядає при підльоті порт Сінгапуру, які знов-таки дослівно збігаються з описом в журналі. Це теж наше, порт описала журналіст Кароліна Тимків, вона незадовго до цього була в Сінгапурі", - уточнив редактор.

За словами Сича, дослівно збігаються і "порівняння умов реєстрації бізнесу в Україну саме з Японією і Німеччиною теж ми робили, співпадає дослівно і багато іншого".

Редактор заявляє, що "щоб не говорила в виправдувальних коментарях адміністрація президента, факт плагіату в наявності".

Детальніше про плагіат книги Януковича читайте в статтях: "Книга Януковича – плагіат президентського масштабу" та "Книга Януковича – плагіат президентського масштабу. Частина 2".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування