Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німці впевнені, що "газової" війни не буде

Середа, 7 вересня 2011, 20:59

Чинний газовий контракт між "Нафтогазом" і "Газпромом" унеможливлює повторення "газової війни" між Україною і Росією.

Таку думку в ході круглого столу "Україна і Росія на порозі нового газового конфлікту?", організованого Інститутом Горшеніна, висловила перший секретар Посольства Німеччини в Україні Таня Байєр.

Вона нагадала, що і Україна, і Росія неодноразово наголошували, що попри всі суперечності вони виконуватимуть вимоги чинної угоди щодо поставок російського газу до України і його транзиту до Європи.

"Ми розраховуємо, що обидві країни дотримуватимуться своїх обіцянок. Змінити умови контракту сторони зможуть тільки шляхом переговорів або звернувшись до арбітражного суду", - цитує експерта УНІАН.

"Але навіть якщо Україна подасть позов до арбітражного суду, то в її інтересах буде виконувати умови контракту до моменту винесення ухвали суду", - зазначила Байєр.

Вона також переконана, що в разі ліквідації "Нафтогазу", виконання всіх його зобов`язань повинна взяти на себе компанія-наступник.

Таким чином, на її думку, жодних передумов для виникнення "газової війни" між Україною і Росією, основною умовою якої є порушення однієї із сторін існуючих домовленостей, просто немає.

Як відомо, російська сторона заявляла, що готова відстоювати свою позицію за газовою угодою з Україною в будь-якому суді і вважає неприйнятними маніпуляції з можливою реорганізацією "Нафтогазу" для розірвання контракту.

6 вересня президент Віктор Янукович заявив, що Україна фактично підготувала матеріали для вирішення в міжнародному арбітражі газового спору з Росією про умови поставки і транзиту газу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...