Луценко: "Влада смертельно боїться прайду левів на чолі з Тигрюлею"

Четвер, 8 вересня 2011, 11:01

Юрій Луценко вважає, що влада намагається ліквідувати лідерів народного протесту, бо розуміє, що її "зметуть" незадоволені громадяни.

Про це він заявив у письмовому інтерв’ю газеті "Сільські вісті", у якій працював до свого арешту як журналіст.

Запитання Луценко отримав через адвокатів під час останнього судового засідання у його справі і відповідав на них від руки, пояснює видання.

"Протест уже домінує в суспільстві. Причому і на Сході, і на Заході України. Рейтинг Януковича скоротився втричі", - зазначив екс-голова МВС.

"Влада чітко усвідомлює, що рано чи пізно її зметуть. І, звичайно ж, вона робить усе, щоб це сталося якомога пізніше. Як цього досягти? Ліквідувати лідерів народного протесту", - заявив Луценко.

"Всі ж бо знають відмінність між прайдом левів на чолі з бараном і отари баранів на чолі з левом. У нашому випадку влада смертельно боїться прайду левів на чолі з Тигрюлею", - переконаний він.

На думку Луценка, саме цим і пояснюються "ганебні політичні розправи в Печерському суді, які викликають протест абсолютної більшості українців та міжнародної спільноти".

Коментуючи ідеї об'єднання опозиції для участі у виборах, Луценко зазначив: "Я завжди був прихильником єдиної команди українських демократів. Це дасть змогу не тільки перемагати за будь-якої – пропорційної, мажоритарної чи змішаної – системи виборів".

"Найважливіше – об’єднання допоможе також уникнути протистояння і домашніх війн між собою після перемоги", - вважає Луценко.

Крім того, на запитання, чи вдається йому спілкуватися з арештованою екс-прем’єркою і лідером "Батьківщини" Юлією Тимошенко, лідер "Народної самооборони" зазначив, їх "розвели" з Тимошенко по різних приміщеннях судів.

"Коли мене вивели зі спецприміщення, де перед судом по 3-4 години в тісних клітках утримуються підсудні (тільки для того, щоб залишити Тимошенко з голими по пояс чоловіками в "наколках"), – я вчергове утвердився в оцінці нинішньої мерзоти на троні. Тепер спілкуємося листами. З них знаю: вона їм не по зубах!", - заявив Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування