Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк провів чистки через голосування за "Межигір'я"

П'ятниця, 9 вересня 2011, 14:50

Арсеній Яценюк усунув керівника фракції "Фронту змін" у Вишгородській райраді після голосування за нормативну оцінку землі в "Межигір'ї".

Про це "Українській правді" повідомив сам Яценюк.

"Коли я дізнався про це голосування, я подзвонив керівнику фракції, і він написав заяву про складення повноважень керівника фракції за власним бажанням", - сказав Яценюк.

Водночас Яценюк сказав, що не має можливості позбавити депутатських мандатів тих депутатів районної ради, які голосували за нормативну оцінку землі в "Межигір'ї".

Як відомо, минулої п'ятниці Вишгородська райрада в тому числі голосами "Фронту змін" ухвалила нормативну оцінку земельної ділянки в "Межигір'ї" в розмірі 682 гривні за сотку.

Такий розмір нормативної оцінки представники влади пояснюють тим, що цільове призначення земель в "Межигір'ї" - рекреаційне.

Водночас Земельний кодекс містить чітке визначення земель рекреаційного призначення - це "землі, які використовуються для організації відпочинку населення, туризму та проведення спортивних заходів".

Територія "Межигір'я" не підпадає під жодне з цих визначень.

Внаслідок цього формальний орендар землі в "Межигір'ї" фірма "Танталіт" платитиме орендну плату за землю 81 гривня, тобто 10 доларів за сотку на рік.

При цьому ринкова вартість землі в Нових Петрівцях становить від 5 тисяч доларів за сотку.

Таким чином, навіть протягом 500 (!) років за оренду землі в "Межигір'ї" не буде отримано суму, що міг би отримати бюджет, якби було здійснено одномоментний продаж землі на відкритому конкурсі.

Подробиці читайте в розслідуванні "Української правди":

 "Межигір'я": дотації Януковичу від українського народу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування